Automotodrom Grobnik 1978.-2018

Prof.dr.sc. Ivan Vanja Frančišković, Miroslav Krpan, Vladimir Vujnović

ISBN broj: 978-953-8137-03-7
Godina izdanja: rujan, 2018.
Broj stranica: 148
Jezik: Hrvatski
Ukratko o izdanju:

Fotomonografija Automotodroma Grobnik priča povijest malo u riječi, a više u fotografijama. Iz svake fotografije može se iščitati mnoštvo detalja, osjetiti emociju, doživjeti atmosferu i neku drugu dimenziju. Fotografije govore više od tisuću riječi.

Ova će monografija starije vratiti u prošlost i u zlatno doba auto-moto sporta našega kraja, a one mlađe motivirati da nastave njihovim putem. 

Fotomonografija je prilog proslavi 40 godina Automotodroma Grobnik i sjećanje na 17. rujna 1978. godine kada je na novoizgrađenom automotodromu održana prva od 13 utrka Svjetskog prvenstva u brzinskom motociklizmu. Velika nagrada godinama je na automotodrom privlačila više od stotinu tisuća gledatelja i bila najveća sportska manifestacija toga vremena. 

U Fotomonografiji se govori i o velikanima motociklizma i automobilizma iz Hrvatske, Europe i svijeta koji su ostali zapamćeni i zlatnim slovima zapisani u povijest hrvatskoga, europskoga i svjetskoga motociklizma i automobilizma, a u čijim suo vožnjama, uživo, godinama uživali na našemu jedinom automotodromu – Grobničkoj ljepotici.